Biolavit Migdały - 1000 g
Biolavit Migdały - 1000 g
Biolavit Migdały - 1000 g
Biolavit Migdały - 1000 g
Biolavit Migdały - 1000 g
Biolavit Migdały - 1000 g
Inne warianty:

Biolavit Migdały - 1000 g

Biolavit

Migdały to nasiona migdałowca, czyli rośliny pochodzącej z rejonów Bliskiego Wschodu. Chociaż posiadają one tytuł króla orzechów, w rzeczywistości wcale nie powinny być nazywane orzechami. Ich bogaty skład sprawia jednak, że przedstawiają sobą równie dużą wartość dla zdrowia organizmu. Nasze migdały to nasiona o słodkim, delikatnym smaku i przyjemnej konsystencji, pozyskiwane wyłącznie ze sprawdzonych źródeł i pakowane w sposób, który pozwala zachować wszystkie ich walory oraz cenne właściwości.

MIG-Z-1000
Towar dostępny
35,90 zł
Wysyłka w ciągu 24h Zamawiaj więcej, płać mniej

Darmowa dostawa

Przy zamówieniach powyżej 199 zł oferujemy dostawę gratis!

Rodzaje dostawy Zamówienie o wartości
0 - 69,99 zł
Zamówienie o wartości
70 - 139,99 zł
Zamówienie o wartości
140 - 199 zł
Zamówienie o wartości powyżej
199 zł
Pobranie Czas dostawy
Paczkomaty InPostMetody dostawy - Paczkomaty InPost 10,99 zł 8,99 zł 5 zł BEZPŁATNIE - 1 - 2 dni robocze
Kurier Pocztex48Metody dostawy - Kurier Pocztex48 10,99 zł 8,99 zł 5 zł BEZPŁATNIE - 1 - 2 dni robocze
Paczkomaty 24/7 - Dostawa w weekendPaczkomaty 24/7 - Dostawa w weekend 16,99 zł - 1 - 2 dni robocze
Kurier UPSMetody dostawy - Kurier UPS 12,99 zł BEZPŁATNIE 17,99 zł 1 - 2 dni robocze
Odbiór w punkcie - Poczta Polska, Żabka, OrlenMetody dostawy - Odbiór w punkcie - Poczta Polska, Żabka, Orlen 9,99 zł BEZPŁATNIE - 2 - 3 dni robocze
Odbiór osobisty
(Kraków, ul. Limanowskiego 1)
BEZPŁATNIE 1 - 2 dni robocze
Kurier - wysyłka zagracznina
(wysyłka zagraniczna do wszystkich krajów Unii Europejskiej)
29,99 zł - 2 - 10 dni robocze
 

Darmowa dostawa od 199 zł

 

30 dni na zwrot towaru

 

Odbiór osobisty w Krakowie

Migdały od Biolavit


WegańskiWegański

WegetariańskiWegetariański

Migdały – co zawierają?

Migdały dostarczają organizmowi niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, dużej ilości błonnika, białka oraz witamin i minerałów. Znajdziemy w nich przede wszystkim witaminę B2 oraz przeciwutleniającą witaminę E i A, a także kwas foliowy, niacynę i tiaminę. Migdały są także źródłem wapnia, żelaza, magnezu, cynku, potasu, fosforu i sodu.

Migdały – właściwości?

Regularne spożywanie migdałów pozwala zadbać o lepszą pracę serca i układu krążenia, a także o obniżenie ciśnienia tętniczego. Zawarte w nich kwasy tłuszczowe wraz z witaminą E przeciwdziałają zaleganiu złego cholesterolu w naczyniach krwionośnych i zapobiegają tworzeniu zakrzepów. Ponieważ migdały poprawiają poziom odpowiedzi organizmu na insulinę, chronią także przed rozwojem cukrzycy typu 2. Pomimo swojej kaloryczności są wskazane również w diecie osób odchudzających się, gdyż obecny w nich błonnik daje długotrwałe uczucie sytości i reguluje pracę układu trawiennego.

Migdały – dla kogo?

Migdały polecane są kobietom w ciąży, które zmagają się z problemem nudności oraz zgagi. Zawarte w nich substancje działają bowiem zobojętniająco na kwasy żołądkowe, łagodząc uczucie pieczenia. Po migdały powinny sięgać także osoby narażone na silny stres, a także uczniowie, którzy pragną wesprzeć pracę swojego układu nerwowego, poprawić pamięć oraz koncentrację. Spożywanie migdałów zaleca się weganom, wegetarianom i sportowcom, ponieważ nasiona te są doskonałym źródłem wartościowego białka i argininy, która poprawia wydolność mięśni. Warto sięgać po nie również przy chorobach układu moczowego, chorobach dróg żółciowych oraz schorzeniach układu oddechowego. Korzystne będzie wzbogacenie diety o migdały także u osób, które narzekają na łamliwość włosów i paznokci.

Migdały – jak wykorzystać?

Migdały to smaczna przekąska, praktyczny dodatek do musli, ciast i innych wypieków, a także baza do wielu przydatnych produktów spożywczych. Z migdałów można przygotować mąkę migdałową, a także pyszne mleko roślinne. Poza tym, migdały warto łączyć także z wytrawnymi składnikami, takimi jak mięsa czy ryby, tworząc z nich chrupiącą, oryginalną panierkę.

Wartości odżywcze

Wielkość opakowania: 1000 g

w 100 g
Wartość energetyczna 2406 kj / 575 kcal
Tłuszcze 50 g
kwasy nasycone 3,8 g
Węglowodany 20 g
w tym cukry 4,4 g
Błonnik 13 g
Białko 21 g
Sól 0,01 g
Masa netto
1 kg

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do ulubionych