Biolavit Migdały - 1000 g
BiolavitMigdały to nasiona migdałowca, czyli rośliny pochodzącej z rejonów Bliskiego Wschodu. Chociaż posiadają one tytuł króla orzechów, w rzeczywistości wcale nie powinny być nazywane orzechami. Ich bogaty skład sprawia jednak, że przedstawiają sobą równie dużą wartość dla zdrowia organizmu. Nasze migdały to nasiona o słodkim, delikatnym smaku i przyjemnej konsystencji, pozyskiwane wyłącznie ze sprawdzonych źródeł i pakowane w sposób, który pozwala zachować wszystkie ich walory oraz cenne właściwości.
Darmowa dostawa
Przy zamówieniach powyżej 199 zł oferujemy dostawę gratis!
Rodzaje dostawy | Zamówienie o wartości 0 - 69,99 zł |
Zamówienie o wartości 70 - 139,99 zł |
Zamówienie o wartości 140 - 199 zł |
Zamówienie o wartości powyżej 199 zł |
Pobranie | Czas dostawy |
Paczkomaty InPost![]() |
10,99 zł | 8,99 zł | 5 zł | BEZPŁATNIE | - | 1 - 2 dni robocze |
Kurier Pocztex48![]() |
10,99 zł | 8,99 zł | 5 zł | BEZPŁATNIE | - | 1 - 2 dni robocze |
Paczkomaty 24/7 - Dostawa w weekend![]() |
16,99 zł | - | 1 - 2 dni robocze | |||
Kurier UPS![]() |
12,99 zł | BEZPŁATNIE | 17,99 zł | 1 - 2 dni robocze | ||
Odbiór w punkcie - Poczta Polska, Żabka, Orlen![]() |
9,99 zł | BEZPŁATNIE | - | 2 - 3 dni robocze | ||
Odbiór osobisty (Kraków, ul. Limanowskiego 1) |
BEZPŁATNIE | 1 - 2 dni robocze | ||||
Kurier - wysyłka zagracznina (wysyłka zagraniczna do wszystkich krajów Unii Europejskiej) |
29,99 zł | - | 2 - 10 dni robocze |
Darmowa dostawa od 199 zł
30 dni na zwrot towaru
Odbiór osobisty w Krakowie
Migdały od Biolavit
Wegański
Wegetariański
Migdały – co zawierają?
Migdały dostarczają organizmowi niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, dużej ilości błonnika, białka oraz witamin i minerałów. Znajdziemy w nich przede wszystkim witaminę B2 oraz przeciwutleniającą witaminę E i A, a także kwas foliowy, niacynę i tiaminę. Migdały są także źródłem wapnia, żelaza, magnezu, cynku, potasu, fosforu i sodu.
Migdały – właściwości?
Regularne spożywanie migdałów pozwala zadbać o lepszą pracę serca i układu krążenia, a także o obniżenie ciśnienia tętniczego. Zawarte w nich kwasy tłuszczowe wraz z witaminą E przeciwdziałają zaleganiu złego cholesterolu w naczyniach krwionośnych i zapobiegają tworzeniu zakrzepów. Ponieważ migdały poprawiają poziom odpowiedzi organizmu na insulinę, chronią także przed rozwojem cukrzycy typu 2. Pomimo swojej kaloryczności są wskazane również w diecie osób odchudzających się, gdyż obecny w nich błonnik daje długotrwałe uczucie sytości i reguluje pracę układu trawiennego.
Migdały – dla kogo?
Migdały polecane są kobietom w ciąży, które zmagają się z problemem nudności oraz zgagi. Zawarte w nich substancje działają bowiem zobojętniająco na kwasy żołądkowe, łagodząc uczucie pieczenia. Po migdały powinny sięgać także osoby narażone na silny stres, a także uczniowie, którzy pragną wesprzeć pracę swojego układu nerwowego, poprawić pamięć oraz koncentrację. Spożywanie migdałów zaleca się weganom, wegetarianom i sportowcom, ponieważ nasiona te są doskonałym źródłem wartościowego białka i argininy, która poprawia wydolność mięśni. Warto sięgać po nie również przy chorobach układu moczowego, chorobach dróg żółciowych oraz schorzeniach układu oddechowego. Korzystne będzie wzbogacenie diety o migdały także u osób, które narzekają na łamliwość włosów i paznokci.
Migdały – jak wykorzystać?
Migdały to smaczna przekąska, praktyczny dodatek do musli, ciast i innych wypieków, a także baza do wielu przydatnych produktów spożywczych. Z migdałów można przygotować mąkę migdałową, a także pyszne mleko roślinne. Poza tym, migdały warto łączyć także z wytrawnymi składnikami, takimi jak mięsa czy ryby, tworząc z nich chrupiącą, oryginalną panierkę.
Wartości odżywcze
Wielkość opakowania: 1000 g
w 100 g | |
Wartość energetyczna | 2406 kj / 575 kcal |
Tłuszcze | 50 g |
kwasy nasycone | 3,8 g |
Węglowodany | 20 g |
w tym cukry | 4,4 g |
Błonnik | 13 g |
Białko | 21 g |
Sól | 0,01 g |
- Masa netto
- 1 kg