Biolavit Migdały - 1000 g

Migdały to nasiona migdałowca, czyli rośliny pochodzącej z rejonów Bliskiego Wschodu. Chociaż posiadają one tytuł króla orzechów, w rzeczywistości wcale nie powinny być nazywane orzechami. Ich bogaty skład sprawia jednak, że przedstawiają sobą równie dużą wartość dla zdrowia organizmu. Nasze migdały to nasiona o słodkim, delikatnym smaku i przyjemnej konsystencji, pozyskiwane wyłącznie ze sprawdzonych źródeł i pakowane w sposób, który pozwala zachować wszystkie ich walory oraz cenne właściwości.

Więcej szczegółów

39,90 zł

Sprzedano: 6 szt.?Ten produkt w ciągu ostatnich 90 dni
kupiło 5 osób

Biolavit

MIG-Z-1000

Towar dostępny

Migdały od Biolavit


Migdały – co zawierają?

Migdały dostarczają organizmowi niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, dużej ilości błonnika, białka oraz witamin i minerałów. Znajdziemy w nich przede wszystkim witaminę B2 oraz przeciwutleniającą witaminę E i A, a także kwas foliowy, niacynę i tiaminę. Migdały są także źródłem wapnia, żelaza, magnezu, cynku, potasu, fosforu i sodu.

Migdały – właściwości?

Regularne spożywanie migdałów pozwala zadbać o lepszą pracę serca i układu krążenia, a także o obniżenie ciśnienia tętniczego. Zawarte w nich kwasy tłuszczowe wraz z witaminą E przeciwdziałają zaleganiu złego cholesterolu w naczyniach krwionośnych i zapobiegają tworzeniu zakrzepów. Ponieważ migdały poprawiają poziom odpowiedzi organizmu na insulinę, chronią także przed rozwojem cukrzycy typu 2. Pomimo swojej kaloryczności są wskazane również w diecie osób odchudzających się, gdyż obecny w nich błonnik daje długotrwałe uczucie sytości i reguluje pracę układu trawiennego.

Migdały – dla kogo?

Migdały polecane są kobietom w ciąży, które zmagają się z problemem nudności oraz zgagi. Zawarte w nich substancje działają bowiem zobojętniająco na kwasy żołądkowe, łagodząc uczucie pieczenia. Po migdały powinny sięgać także osoby narażone na silny stres, a także uczniowie, którzy pragną wesprzeć pracę swojego układu nerwowego, poprawić pamięć oraz koncentrację. Spożywanie migdałów zaleca się weganom, wegetarianom i sportowcom, ponieważ nasiona te są doskonałym źródłem wartościowego białka i argininy, która poprawia wydolność mięśni. Warto sięgać po nie również przy chorobach układu moczowego, chorobach dróg żółciowych oraz schorzeniach układu oddechowego. Korzystne będzie wzbogacenie diety o migdały także u osób, które narzekają na łamliwość włosów i paznokci.

Migdały – jak wykorzystać?

Migdały to smaczna przekąska, praktyczny dodatek do musli, ciast i innych wypieków, a także baza do wielu przydatnych produktów spożywczych. Z migdałów można przygotować mąkę migdałową, a także pyszne mleko roślinne. Poza tym, migdały warto łączyć także z wytrawnymi składnikami, takimi jak mięsa czy ryby, tworząc z nich chrupiącą, oryginalną panierkę.

Wartości odżywcze

Wielkość opakowania: 1000 g

w 100 g
Wartość energetyczna2406 kj / 575 kcal
Tłuszcze50 g
kwasy nasycone3,8 g
Węglowodany20 g
w tym cukry4,4 g
Błonnik13 g
Białko21 g
Sól0,01 g
Masa netto1 kg

Darmowa dostawa

Przy zamówieniach powyżej 199 zł oferujemy dostawę gratis!

Rodzaje dostawyPrzedpłataPobranieCzas dostawy
Kurier UPS12,99 zł17,991 - 2 dni robocze
Paczkomaty InPost9,99 zł-1 - 2 dni robocze
Kurier Pocztex489,99 zł-1 - 2 dni robocze
Poczta Polska - list polecony ekonomiczny6,99 zł-3 - 5 dni robocze
Odbiór w punkcie - Poczta Polska, Żabka, Orlen8,99 zł-2 - 3 dni roboczych
Paczka w Ruchu6,99 zł-3 - 5 dni robocze
Odbiór osobisty
(Kraków, ul. Limanowskiego 1)
0 zł0 zł1 - 2 dni robocze
Kurier UPS
(Wysyłka zagraniczna do wszystkich krajów Unii Europejskiej!)
29,99 zł-2 - 10 dni robocze

Pytania i odpowiedzi