Biolavit Olejek eteryczny lawendowy - 10 ml
Biolavit Olejek eteryczny lawendowy - 10 ml
Biolavit Olejek eteryczny lawendowy - 10 ml
Biolavit Olejek eteryczny lawendowy - 10 ml
Biolavit Olejek eteryczny lawendowy - 10 ml
Biolavit Olejek eteryczny lawendowy - 10 ml
Biolavit Olejek eteryczny lawendowy - 10 ml
Biolavit Olejek eteryczny lawendowy - 10 ml

Biolavit Olejek eteryczny lawendowy - 10 ml

Biolavit

Olejek lawendowy to produkt otrzymywany ze świeżych kwiatów lawendy wąskolistnej. Ma właściwości antyseptyczne, dezynfekujące, przeciwzapalne, uspokajające i wyciszające. Polecana jest jako środek przyspieszający proces gojenia się ran, ukąszeń owadów i oparzeń. Olejek łagodzi świąd oraz ból. Rozszerza naczynia krwionośne i redukuje cellulit. Wspomaga leczenie zapalenia krtani i nieżytu nosa. Wykazuje działanie przeciwbólowe i przeciwskurczowe. Przeciwdziała gromadzeniu się płynów w organizmie. Na skórę działa odmładzająco i wygładzająco. Olejek lawendowy może łagodzić nerwowość i napięcie.

OET-LAW-10
Dostępny
6,39 zł
Wysyłka w ciągu 24h Zamawiaj więcej, płać mniej

Darmowa dostawa

Przy zamówieniach powyżej 199 zł oferujemy dostawę gratis!

Rodzaje dostawy Zamówienie o wartości
0 - 69,99 zł
Zamówienie o wartości
70 - 139,99 zł
Zamówienie o wartości
140 - 199 zł
Zamówienie o wartości powyżej
199 zł
Pobranie Czas dostawy
Paczkomaty InPostMetody dostawy - Paczkomaty InPost 10,99 zł 8,99 zł 5 zł BEZPŁATNIE - 1 - 2 dni robocze
Kurier Pocztex48Metody dostawy - Kurier Pocztex48 10,99 zł 8,99 zł 5 zł BEZPŁATNIE - 1 - 2 dni robocze
Paczkomaty 24/7 - Dostawa w weekendPaczkomaty 24/7 - Dostawa w weekend 16,99 zł - 1 - 2 dni robocze
Kurier DPDMetody dostawy - Kurier DPD 12,99 zł BEZPŁATNIE 17,99 zł 1 - 2 dni robocze
Odbiór w punkcie - Poczta Polska, Żabka, OrlenMetody dostawy - Odbiór w punkcie - Poczta Polska, Żabka, Orlen 9,99 zł BEZPŁATNIE - 2 - 3 dni robocze
Odbiór osobisty
(Kraków, ul. Limanowskiego 1)
BEZPŁATNIE 1 - 2 dni robocze
Kurier - wysyłka zagracznina
(wysyłka zagraniczna do wszystkich krajów Unii Europejskiej)
Dowiedz się więcej > - 2 - 10 dni robocze
 

Darmowa dostawa od 199 zł

 

30 dni na zwrot towaru

 

Odbiór osobisty w Krakowie

Naturalny olejek eteryczny lawendowy od Biolavit


Olejek eteryczny lawendowy

Olejek lawendowy to produkt o wszechstronnym zastosowaniu. Posiada wiele bardzo niezwykłych właściwości, dzięki czemu wykorzystywany jest jako substancja lecznicza, ale również do masażu czy aromaterapii. Jest to olejek eteryczny pozyskany z lawendy wąskolistnej. To produkt odpowiedni dla każdego, ponieważ można go używać w rozmaity sposób. 

Ten niezwykły olejek lawendowy posiada między innymi działanie dezodorujące, a to dzięki octanowi linalilu oraz linalolowi, które sprawiają, że lawenda ma niepowtarzalny kwiatowo-ziołowy zapach. Można dodać go do naturalnego dezodorantu aby wspomóc jego działanie i zapewnić sobie przyjemny zapach na cały dzień. Do tego poprawia jakość snu- kilka minut aromaterapii tym olejkiem, sprawi, że sen stanie się bardziej regenerujący i spokojny. Olejek lawendowy sprawdzi się również jako naturalny odświeżacz powietrza, ponieważ doskonale maskuje nieprzyjemne zapachy, a także może służyć jako dodatek do domowych środków do sprzątania. Kropelka olejku lawendowego dodana do prania sprawi, że będzie ono miało wyjątkowy zapach i pomoże pozbyć się drobnoustrojów. 

Jeśli chodzi o dolegliwości chorobowe, olejek lawendowy pomaga podczas infekcji układu oddechowego - można wykorzystać go do domowej inhalacji. Łagodzi także podrażnienia słoneczne, dlatego świetnie sprawdzi się jako składnik domowej apteczki. Olejek lawendowy wspomaga leczenie grzybicy paznokci, ale także ma swoje zastosowanie przy leczeniu trądziku, a to wszystko dzięki temu, że olejek lawendowy ma właściwości przeciwzapalne i przeciwgrzybicznym. Dzięki temu działa również na łupież - należy dodać go do szamponu lub odżywki aby pozbyć się przykrego problemu i poprawić kondycję włosów. Ale to nie wszystkie jego zalety - olejek lawendowy łagodzi ból - masaż lub aromaterapia z jego użyciem pomogą pozbyć się dolegliwości bólowych w mięśniach czy głowie. Nadaje się do aplikowania na wszystkie zmienione chorobowo miejsca. Dzięki właściwościom przeciwbólowym jest również pomocny w przypadku stłuczeń, zwichnięć czy paraliżu części ciała. Można nim także smarować miejsca po ukąszeniach owadów - pozwoli pozbyć się swędzenia. 

Pochodzenie surowca: Lawenda wąskolistna pochodzi z basenu Morza Śródziemnego. Jest uprawiana w wielu krajach na świecie. Jej głównymi producentami są Francja i Bułgaria.

INCI: Lavandula Angustifolia Oil

Działanie: antyseptyczne, uspokajające, wyciszające

Zapach: delikatny, słodki, kwiatowy

Kolor: przezroczysty do jasnożółtego

Nuta: środkowa - wysoka

Zalecana aplikacja: olejek lawendowy jest polecany do masażu, do kąpieli, do kompresów, w dyfuzorze

Przeciwwskazania: Nie zaleca się prowadzić pojazdu po zastosowaniu olejku lawendowego ze względu na jego działanie uspokajające.

Zalecane stężenie: 2%

Pasuje do niego olejek: bazyliowy, cynamonowy, cytronelowy cytrynowy, eukaliptusowy, limetkowy, melisowy, świerkowy, tymiankowy, z mięty pieprzowej

Postać
Krople
Konsystencja
Olejek
Masa netto
10 ml
Rated 5.00 on the scale 1 - 5 based on 3 customer reviews

Przyjemny lawendowy zapach, dosyć płynny, spodziewałem się czegoś bardziej oleistego<br />

Czy ta opinia była pomocna? Tak Nie
Zweryfikowany zakup

Klient nie podał żadnych szczegółów

Czy ta opinia była pomocna? Tak Nie
Zweryfikowany zakup

Polecam

Polecam :) Fajna jakość

Czy ta opinia była pomocna? Tak Nie

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do ulubionych