Zestaw przekąsek bez dodatku cukru Bob Snail
Wegański
Wegetariański
Bez laktozy
Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez wypełniaczy
Przekąska jabłkowa bez dodatku cukru - 30 g
Przekąska jabłkowa składa się w 100% z jabłek. Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit ponadto zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyna, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 30 g
Składniki | w 100 g |
Wartość energetyczna | 575 kJ/ 135 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1 g 0,15 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
30,6 g 17,8 g |
Błonnik | 3,2 g |
Białko | 1 g |
Sól** | 0,02 g |
* - zawiera naturalnie występujące cukry
** - zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Jabłka 100%.
Przekąska jabłkowo-miętowa bez dodatku cukru - 30 g
Przekąska jabłkowo–miętowa delikatnie orzeźwia. Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit i zapobiega nowotworom jelita grubego. Ponadto zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyna, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 30 g
Składniki | w 100 g |
Wartość energetyczna | 575 kJ/ 135 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1 g 0,15 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
30,6 g 18,9 g |
Białko | 1 g |
Sól** | 0,02 g |
Błonnik | 3,2 g |
* zawiera naturalnie występujące cukry
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Jabłka, naturalna mietą.
Przekąska jabłkowo-gruszkowa bez dodatku cukru - 30 g
Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit i zapobiega nowotworom jelita grubego. Ponadto zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyna, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Gruszki jako jeden z niewielu owoców zawierają w swoim składzie jod. Jod jest niezbędnym mikroelementem do produkcji hormonów tarczycy i prawidłowego jej funkcjonowania.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 100 g
Składniki | w 100 g | w 10 g (1 przekąska) |
Wartość energetyczna | 883 kJ/ 208 kcal | 88 kJ/ 21 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1,4 g 0,2 g |
0,1 g 0,0 g |
Węglowodanyw tym: cukry* |
47,4 g 41,5 g |
4,7 g 4,1 g |
Błonnik | 3,5 g | 0,4 g |
Białko | 1,5 g | 0,1 g |
Sól** | 0,0 g | 0,0 g |
* zawiera naturalnie występujące cukry
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Jabłka 70%, gruszki 30%.
Przekąska jabłkowo-dyniowa bez dodatku cukru - 30 g
Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit i zapobiega nowotworom jelita grubego. Ponadto, jabłka zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyne, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Dynia jest jednym z lepszych źródeł cynku. Cynk najlepiej przyswaja się z pestek dyni. Ponadto dynia charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy B1, PP oraz beta-karotenu.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 100 g
Składniki | w 100 g | w 10 g (1 przekąska) |
Wartość energetyczna | 740 kJ/ 175 kcal | 74 kJ/ 17 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1,2 g 0,2 g |
0,1 g 0,0 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
38,1 g 26,9 g |
3,8 g 2,7 g |
Błonnik | 5,9 g | 0,6 g |
Białko | 2,8 g | 0,3 g |
Sól** | 0,0 g | 0,0 g |
* zawiera naturalnie występujące cukry
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Jabłka 70%, dynia 30%.
Przekąska jabłkowo-wiśniowa bez dodatku cukru - 30 g
Przekąska jabłkowo-wiśniowa składa się w 100% z jabłek i wiśni. Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit i zapobiega nowotworom jelita grubego. Ponadto, jabłka zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyne, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Wiśnie swój czerwony kolor zawdzięczają antocyjanom – barwnikom o właściwościach przeciwutleniających. Substancje te chronią organizm przed nowotworami poprzez usuwanie wolnych rodników tlenowych.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 30 g
Składniki | w 100 g |
Wartość energetyczna | 561 kJ/ 132 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1 g 0,17 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
29,6 g 17,6 g |
Białko | 1,2 g |
Sól** | 0,02 g |
Błonnik | 4,1 g |
* zawiera naturalnie występujące cukry
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Jabłko 80%, wiśnia 20%.
Przekąska jabłkowo-borówkowa bez dodatku cukru - 30 g
Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit i zapobiega nowotworom jelita grubego. Ponadto, jabłka zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyne, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Borówki swój niebieski kolor zawdzięczają antocyjanom, barwnikom o działaniu antyoksydacyjnym. W swoim składzie zawierają kwasy organiczne, garniki, flawonoidy.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 100 g
Składniki | w 100 g | w 10 g (1 przekąska) |
Wartość energetyczna | 787 kJ/ 186 kcal | 79 kJ/ 19 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1,7 g 0,2 g |
0,2 g 0,0 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
41,1 g 4,1 g |
36,5 g 3,6 g |
Błonnik | 5,0 g | 0,5 g |
Białko | 1,4 g | 0,1 g |
Sól** | 0,0 g | 0,0 g |
* - zawiera naturalnie występujące cukry
** - zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Jabłka 80%, borówki 20%.
Przekąska jabłko-truskawkowa bez dodatku cukru - 30 g
Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit i zapobiega nowotworom jelita grubego. Ponadto, jabłka zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyne, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Truskawki są źródłem substancji przeciwutleniających w tym: polifenoli, antocyjanów oraz witaminy A, E, B2, K, kwasu foliowego, biotyny i niacyny. Zawartości witaminy C w truskawkach jest wyższa, aniżeli w cytrynie.
Składniki | w 100 g | w 10 g (1 przekąska) |
Wartość energetyczna | 900 kJ/ 212 kcal | 90 kJ/ 21 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1,8 g 0,2 g |
0,2 g 0,0 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
46,7 g 40,0 g |
4,7 g 4,0 g |
Błonnik | 6,9 g | 0,7 g |
Białko | 2,2 g | 0,2 g |
Sól** | 0,0 g | 0,0 g |
* - zawiera naturalnie występujące cukry
** - zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Jabłko 80%, truskawki 20%.
Przekąska jabłkowo-malinowa bez dodatku cukru - 30 g
Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit i zapobiega nowotworom jelita grubego. Ponadto, jabłka zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyne, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Maliny są bogatym źródłem polifenoli, pośród których dominują: elagotaniny oraz antocyjany. Dodatkowo w swoim składzie zawierają kwasy organiczne w tym fenolowe oraz flawonole.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 30 g
Składniki | w 100 g | w 10 g (1 przekąska) |
Wartość energetyczna | 848 kJ/ 200 kcal | 85 kJ/ 20 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1,7 g 0,0 g |
0,2 g 0,0 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
43,5 g 40,1 g |
4,3 g 4,0 g |
Błonnik | 8,0 g | 0,8 g |
Białko | 2,8 g | 0,3 g |
Sól** | 0,0 g | 0,0 g |
* - zawiera naturalnie występujące cukry
** - zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Jabłko 80%, maliny 20%.
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@