Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 30 g
Składniki | w 100 g | w 10 g (1 przekąska) |
Wartość energetyczna | 900 kJ/ 212 kcal | 90 kJ/ 21 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1,8 g 0,2 g |
0,2 g 0,0 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
46,7 g 40,0 g |
4,7 g 4,0 g |
Błonnik | 6,9 g | 0,7 g |
Białko | 2,2 g | 0,2 g |
Sól** | 0,0 g | 0,0 g |
* - zawiera naturalnie występujące cukry
** - zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Jabłko 80%, truskawki 20%.
Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit ponadto, jabłka zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyne, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Truskawki są źródłem substancji przeciwutleniających w tym: polifenoli, antocyjanów oraz witaminy A, E, B2, K, kwasu foliowego, biotyny i niacyny. Zawartości witaminy C w truskawkach jest wyższa, aniżeli w cytrynie.
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@