Przekąska jabłko - dynia z owoców bez dodatku cukru
Wegański
Wegetariański
Bez laktozy
Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez wypełniaczy
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 60 g
Składniki | w 100 g |
Wartość energetyczna | 498 kJ/ 117 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1 g 0,15 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
26 g 18,9 g |
Błonnik | 5,9 g |
Białko | 1 g |
Sól** | 0,02 g |
* zawiera naturalnie występujące cukry
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Jabłka 70%, dynia 30%.
Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit ponadto, jabłka zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyne, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Dynia jest jednym z lepszych źródeł cynku. Cynk najlepiej przyswaja się z pestek dyni. Ponadto dynia charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy B1, PP oraz beta-karotenu.
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@