Etja Olej naturalny z Rycynowy BIO - 50 ml

Etja

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczny na zimno olej z ekologicznych nasion rącznika pospolitego. Bogaty głównie w kwas rycynolowy (ok. 85%). Zawiera również naturalne witaminy A i E. Stosowany zewnętrznie wykazuję działanie natłuszczające i ochronne. Ze względy na silne właściwości nabłyszczające stosowany jest jako główny surowiec przy produkcji pomadek i błyszczyków. Posiada dodatkowo zbawienne działanie na włosy, brwi, rzęsy i paznokcie. Doskonały do każdego rodzaju skóry.

ETJA790
Towar dostępny
9,79 zł
Wysyłka w ciągu 24h Zamawiaj więcej, płać mniej

Darmowa dostawa

Przy zamówieniach powyżej 199 zł oferujemy dostawę gratis!

Rodzaje dostawy Zamówienie o wartości
0 - 69,99 zł
Zamówienie o wartości
70 - 139,99 zł
Zamówienie o wartości
140 - 199 zł
Zamówienie o wartości powyżej
199 zł
Pobranie Czas dostawy
Paczkomaty InPostMetody dostawy - Paczkomaty InPost 10,99 zł 8,99 zł 5 zł BEZPŁATNIE - 1 - 2 dni robocze
Kurier Pocztex48Metody dostawy - Kurier Pocztex48 10,99 zł 8,99 zł 5 zł BEZPŁATNIE - 1 - 2 dni robocze
Paczkomaty 24/7 - Dostawa w weekendPaczkomaty 24/7 - Dostawa w weekend 16,99 zł - 1 - 2 dni robocze
Kurier DPDMetody dostawy - Kurier DPD 12,99 zł BEZPŁATNIE 17,99 zł 1 - 2 dni robocze
Odbiór w punkcie - Poczta Polska, Żabka, OrlenMetody dostawy - Odbiór w punkcie - Poczta Polska, Żabka, Orlen 9,99 zł BEZPŁATNIE - 2 - 3 dni robocze
Odbiór osobisty
(Kraków, ul. Limanowskiego 1)
BEZPŁATNIE 1 - 2 dni robocze
Kurier - wysyłka zagracznina
(wysyłka zagraniczna do wszystkich krajów Unii Europejskiej)
Dowiedz się więcej > - 2 - 10 dni robocze
 

Darmowa dostawa od 199 zł

 

30 dni na zwrot towaru

 

Odbiór osobisty w Krakowie

Olej naturalny z Rycynowy BIO


Rącznik pospolity (Ricinus communis)

Gatunek rośliny tropikalnej należący do rodziny wilczomleczowatych. Prawdopodobnie pochodzi z północno-wschodniej Afryki i Bliskiego Wschodu. Rozpowszechniona jako roślina uprawna na całym świecie. Owoce przybierają kształt trójkomorowej kolczastej torebki. W każdej komorze znajduję się nasiona z których uzyskuję się olej rycynowy.

Olej Rycynowy BIO (Ricinus Communis Seed Oil)

Gatunek rośliny tropikalnej należący do rodziny wilczomleczowatych. Prawdopodobnie pochodzi z północno-wschodniej Afryki i Bliskiego Wschodu. Rozpowszechniona jako roślina uprawna na całym świecie. Owoce przybierają kształt trójkomorowej kolczastej torebki. W każdej komorze znajduję się nasiona z których uzyskuję się olej rycynowy.

Sposób użycia

- stosować bezpośrednio na skórę. Warto rozcieńczać z innym olejem nośnikowym

- kąpiel natłuszczająco-ochronna. Wlej do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody ok. 10 ml oleju.

- dzięki błyszczącej strukturze w połączeniu z olejem z miąższu kokosa stanowi dobry surowiec do produkcji balsamów oraz pomadek do ust domowej roboty

- włosy- wcieraj olej we włosy i skórę głowy po czym zmyj delikatnym szamponem. Zapobiega wypadaniu włosów, wzmacniając ich strukturę. Doskonały w walce z łupieżem suchym

- dodatek w odżywkach do włosów tłustych,

- idealny do pielęgnacji rzęs i brwi

Przechowywanie

Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Skład INCI

Ricinus Communis Seed Oil.

Masa netto
50 ml
Opakowanie
W butelce

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do ulubionych