Płatki Crunchies od Milzu
Błonnik pokarmowy wiąże nadmiary cholesterolu co przyczynia się do zmniejszania jego stężenia we krwi. Dodatkowo płatki zawierają witaminy z grupy B (B1, B2, B5, B6), które odpowiadają za regulacje przemian metabolicznych, uwalniane energii oraz regulowanie funkcjonowania układu nerwowego. Wysoka zawartość żelaza, fosforu, cynku i magnezu uzupełnia jadłospis w niezbędne minerały. Ponadto płatki zawierają w swoim składzie miód i cynamon, które nadają niezwykły aromat i delikatną słodycz.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 250 g
Składniki | w 100 g | RWS w porcji |
Wartość energetyczna | 1313 kJ/ 314 kcal | 16% |
Tłuszcz | 1,9 g | 3% |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 71 g | 27% |
W tym cukry | 14 g | 16% |
Błonnik | 14 g | <> |
Białko | 10 g | 20% |
Sól | 0,6 g | 10% |
Witaminy i minerały | w 100 g | RWS w porcji |
B1 (Tiamina) | 0,24 mg | 22% |
Witamina E (tokoferol) | 1,8 mg | 15% |
Żelazo | 4,67 mg | 33% |
Potas | 389 mg | 56% |
Magnez | 99,9 mg | 27% |
RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia.
Sposób użycia:
Płatki zalej mlekiem krowim lub roślinnym. Można je spożywac jako przekąskę, z dodatkiem jogurtu, jako dodatek do sałatki.
Składniki:
Mąka BIO (BIO* maka żytnia 67%, BIO* pełnoziarnista mąka owsiana 12%), syrop z cukru trzcinowego BIO*. BIO* niskotłuszczowy proszek cynamonowy 1%, sól morska.
*BIO - składnik organiczny
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@