Płatki żytnie od Milzu
Płatki zawierają witaminy z grupy B (B1, B2, B5, B6), które odpowiadają za regulację przemian metabolicznych, uwalniane energii oraz regulowanie funkcjonowania układu nerwowego. Wysoka zawartość żelaza, fosforu, cynku i magnezu uzupełnia jadłospis w niezbędne minerały. Są to całkowicie naturalne płatki!
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 300 g
Składniki | w 100 g | RWS w porcji | |
Wartość energetyczna | 1454 kJ/ 347,8 kcal | 17% | |
Tłuszcz | 2,8 g | 4% | |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 3% | |
Węglowodany | 71,1 g | 27% | |
W tym cukry | 0,9 g | 1% | |
Błonnik | 10,5 g | <> | |
Białko | 9,6 g | 19% | |
Sól | 0,6 g | 10% |
Witaminy i minerały | w 100 g | RWS w porcji | |
B1 (Tiamina) | 0,42 mg | 38% | |
B3 (Niacyna) | 2,92 mg | 18% | |
E (Tokoferol) | 4,90 mg | 41% | |
Żelazo | 4,9 mg | 35% | |
Fosfor | 285,6 mg | 41% | |
Cynk | 2,1 mg | 21% | |
Magnez | 100,0 mg | 27% | |
Potas | 499,8 mg | 25% |
RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia.
Składniki:
Mąka (mąka żytnia, mąka owsiana), sól morska.
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@