Olej rzepakowy zimno tłoczony
Sekretem wyjątkowości tego produktu jest najwyższa jakość użytego surowca oraz nowoczesna technologia produkcji. Wszystko to pozwala nam na zachowanie niezmienionych wartości odżywczych i naturalnych substancji aktywnych. Ślężański olej rzepakowy to produkt o wysokiej wartości odżywczej. Charakteryzuje go wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (92 g/100 g) i kwasów tłuszczowych omega-3 (9 g/100 g). Zawiera naturalnie występującą w oleju witaminę E (66,4 mg/100 g).
Kwas linolowy (LA) i alfa-linolenowy (ALA) pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożycia: 10 g LA dziennie i 2 g ALA dziennie. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Kwas oleinowy jest tłuszczem nienasyconym. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Olej rzepakowy często, nazywany „oliwką północy”, jest niezwykle cenny ze względu na bliskie optimum proporcje kwasów tłuszczowych omega 6: omega 3, tj: 2,5 :1. Ślężański olej rzepakowy charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i aromatem oraz bursztynowym kolorem. Z uwagi na fakt, iż jest produktem 100 % naturalnym, intensywność smaku, koloru i zapachu oleju może mieć zmienne nasilenie w poszczególnych partiach produktu.
Wartości odżywcze
Wielkość opakowania: 250
Składniki | w 100 g | w porcji: 3 łyżeczki (12 g) | % RWS w porcji |
Wartość energetyczna | 3700 kJ/ 900 kcal | 444 kJ/ 108 kcal | 5% |
Tłuszcz | 100 g | 12 g | 17% |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 8 g | 1 g | 5 % |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 63 g | 8 g | <> |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 28 g | 3 g | <> |
Węglowodany | 0 g | 0 g | 0% |
W tym cukry | 0 g | 0 g | 0% |
Białko | 0 g | 0 g | 0% |
Sól | 0 g | 0 g | 0% |
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia
Składniki:
Olej rzepakowy zimnotłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany
Zalecane spożycie:
Do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do surówek, sałatek, zup, sosów, kasz, ziemniaków lub innych potraw. Nie zaleca się podgrzewania oleju.
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@