Ghee to tradycyjna indyjska receptura wytwarzania masła, może być szeroko wykorzystywane w kuchni.
Nadaje się do smażenia (nie przypala się), do gotowania (do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania), do pieczenia (zamiast niezdrowej margaryny), na kanapkę (zamiast zwykłego masła).
Masło sklarowane ghee wykorzystywane jest także w kosmetyce – dzięki swoim niesamowitym właściwościom stosuje się je w masażach, maskach na skórę i włosy, do oczyszczania, jako krem.
Kluczowe informacje:
- 100% tłuszcz mleczny,
- nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy - jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją,
- nie przypala się, ma wysoki punkt dymienia - 260 C⁰,
- zawiera witaminy A,D, E, K,
- nie zawiera złego cholesterolu,
- pochodzi z rejonów bieszczadzkich z mleka polskich krów,
- wyrabiane metodą tradycyjną, klarowane od 8 do 12 h (zależnie od pory roku, czyli od tego, co jedzą krowy - trawę czy siano),
- nie zawiera konserwantów, zagęstników, barwników.
Przechowywanie:
Masła nie trzeba przechowywać w lodówce, optymalna jest dla niego temperatura pokojowa. Produkt jest naturalny i sezonowy, dlatego latem i zimą może mieć różną konsystencję - latem półpłynne, zimą bardziej zbite.
Uwaga: Biały osad jest wynikiem działania naturalnych procesów.
Skład:
Tłuszcz mleczny, tłuszcz kokosowy.
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@