Lista produktów marki Vivo

(liczba produktów: 0)

Vivo

Brak dostępnych produktów.

Bądźcie czujni! W tym miejscu zostanie wyświetlonych więcej produktów w miarę ich dodawania.

Vivo to marka zakwasek do jogurtów stworzonych z kultur bakteryjnych pochodzących od wiodących producentów z Niemiec, Włoch, Francji i Stanów Zjednoczonych. Produkty tej firmy są dostępne na rynku już od 12 lat. Producent stosuje system zarządzania jakością ISO 9001: 2015 oraz system zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000: 2005, co stanowi gwarancję pełnego bezpieczeństwa stosowania zakwasek do produkcji jogurtów domowych. Dzięki nim naturalne jedzenie może być niedrogie i łatwo dostępne, bowiem z jednej fiolki produktu przygotujemy nawet 8-10 litrów kefiru czy jogurtu. Producent gwarantuje również pełną satysfakcję z samodzielnie przygotowanego wyrobu i zachęca do kontaktu, podczas którego doradzi, jak prawidłowo przyrządzać jogurt i wykryje ewentualne błędy w postępowaniu klienta.  

Zakwaski Vivo - czym są startery do jogurtu?

Zakwaski marki Vivo to tak zwane startery zawierające pożyteczne kultury bakterii, niezbędne do przygotowania jogurtów, kefirów, śmietany czy twarogów. Zakwaski tej marki wyróżnia na rynku przede wszystkim unikalny skład kultur bakterii, dzięki któremu podczas przygotowywania domowego jogurtu nie potrzebujemy już żadnych dodatkowych składników. Gotowy wyrób będzie wolny od mleka w proszku, stabilizatorów, barwników, konserwantów i zagęstników, które znajdziemy w składzie wszystkich przetworów mlecznych dostępnych na sklepowych półkach. Zakwaski Vivo nie zawierają glutenu, a obecne w nich bakterie nie są modyfikowane genetycznie, o czym świadczy posiadany przez nie znak jakości ISO. 

Dlaczego warto wytwarzać domowe jogurty z zakwasek Vivo?

Przygotowanie domowego jogurtu to proste zadanie, które wymaga maksymalnie 5-10 minut czynnego zaangażowania. Z kolei wynik pracy w połączeniu z zakwaskami Vivo będzie cieszył swoją jakością i smakiem całą Twoją rodzinę. Spożywanie domowych przetworów mlecznych ma ogromne znaczenie dla odporności organizmu, ponieważ żywe kultury bakterii wspomagają mikroflorę jelitową. Dzięki domowym jogurtom, kefirom i twarogom zastąpisz przemysłowo przetwarzane produkty ze sklepu czymś smacznym i wolnym od szkodliwych dodatków chemicznych. Zyskasz również ciekawą pozycję do jadłospisu swoich dzieci, bowiem produkty z zakwaskami Vivo są bezpieczne nawet dla maluchów, które ukończyły dopiero 6. miesiąc życia. Z domowymi przetworami mlecznymi zadbasz o swoją mikroflorę jelitową, ponieważ zakwaski wydobędą z nich liczne szczepy probiotyczne. Samodzielnie przyrządzone artykuły dadzą Ci również pewność, że w śmietanie, jogurcie czy kefirze nie ma żadnych zbędnych dodatków, które mogłyby szkodzić zdrowiu Twojej rodziny.

Loading...