Mieszanka paszowa uzupełniająca
Geloren opracowany został tak, by spełniać wysokie wymagania odnośnie kompleksowego odżywiania stawów koni. Zawiera wysoką dawkę kwasu hialuronowego, który jest odpowiednio uzupełniony siarczanem chondroityny i żelatyną
Geloren HA przeznaczony jest dla koni narażonych na większe obciążenia (sportowych, wyścigowych, rekreacyjnych), koni starszych oraz koni z objawami problemów ze stawami.
Kwas hialuronowy jest substancją naturalnie występującą w organizmie. Występuje w tkankach stawowych oraz mazi stawowej. Odpowiedni poziom kwasu hialuronowego nadaje mazi stawowej prawidłową lepkość i sprężystość. Urazy i duże obciążenia stawów mogą spowodować zmniejszanie się udziału kwasu hialuronowego w tkankach stawowych powodując ból i szybsze zużycie stawów, a w ostateczności kulawiznę.
Siarczan chondroityny – budulec tkanek ważnych struktur aparatu ruchu: chrząstki, kości, ścięgien i więzadeł. Zwiększa elastyczność chrząstki, działa przeciwzapalnie.
Żelatyna – źródło aminokwasów i substancji do produkcji kolagenu. Wspomaga regenerację więzadeł i ścięgien oraz odżywienie stawów.
Jak stosować?
Geloren HA możesz podać zwierzęciu bezpośrednio z ręki lub pokroić galaretkę na mniejsze porcje i wymieszać ją z paszą. Konie zazwyczaj chętnie przyjmują preparat ze względu na jego słodki smak i jabłkowy aromat.
W zależności od wagi podawaj od 2 do 6 galaretek dziennie przez 90 dni. Zalecamy powtarzanie zabiegu 3 razy w roku. Nie należy przekraczać zalecanej dawki dziennej.
- Koń < 100 kg - 2 galaretki dziennie
- Koń < 400 kg - 4 galaretki dziennie
- Koń ≥ 400 kg - 6 galaretek dziennie
Główne składniki:
Zawartość w 1 galaretce (7,5 g):
- 933 mg żelatyny,
- 143 mg siarczan chondroityny,
- 30 mg kwasu hialuronowego.
Skład:
Cukier, syrop glukozowy, żelatyna (wieprzowina) (12,5%), siarczan chondroityny (1,9%), gliceryna, kwas hialuronowy (0,4%), algi Chlorella, powłoka antyadhezyjna zapobiegająca sklejaniu się żelków (olej kokosowy, olej rzepakowy i wosk carnauba).
Dodatki:
Konserwant (sorbinian potasu), substancje aromatyzujące (aromat jabłkowy).
Skład analityczny:
Białko surowe 15,6%, włókno surowe < 0,10%, tłuszcz surowy 0,12%, popiół surowy 0,86%, sód 0,11%, wilgotność 38%.
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@