Japońska organiczna herbata Moya Sencha
Bez dodatku cukru
Bez dodatków
Bez wypełniaczy
Bez glutenu
Bez gmo
Bez laktozy
Bez soi
Wegański
Wegetariański
Sencha - smak japońskiej tradycji
Sencha jest najczęściej pitą herbatą w Japonii i najbardziej znaną zieloną herbatą na świecie. Ma delikatnie słodki, mocno orzeźwiający smak z trawiastymi i maślanymi nutami oraz złocisto-zieloną barwę. Słowo „sen-cha” (煎茶) oznacza dosłownie “herbatę gotowaną na wolnym ogniu” i nawiązuje do procesu parzenia typowego dla herbat liściastych, który polega na zalaniu suszonych liści gorącą wodą. Herbata ta najlepiej oddaje swój wyborny smak i aromat, gdy zaparzona jest miękką wodą o neutralnym ph. Moya Sencha no. 21 pochodzi z organicznych upraw na wyspie Kiusiu.
Jak przygotować Senchę?
Ilość herbaty: 2-3 g na 150 ml
Temperatura wody: 70-80°C
Czas parzenia: 2 min
Ilość zaparzeń: 3
Właściwości Senchy
Sencha polecana jest do picia o poranku. Charakteryzują się wyjątkowo wysoką zawartością pobudzającej i przyspieszającej metabolizm kofeiny, ponieważ jej liście pochodzą z wczesnych zbiorów. Obok innych japońskich zielonych herbat, jest najbogatszym źródłem katechin oraz jednym z najmocniejszych antyoksydantów występujących w naturze. Picie senchy przyczynia się do spowolnienia starzenia całego organizmu, oczyszczenia z toksyn, obniżenia poziomu złego cholesterolu, utrzymania poziomu cukru w normie, utrzymania zdrowych zębów i dziąseł, a nawet poprawy humoru. W jej liściach znajdują się dobrze przyswajalne witamina C, beta karoten, kwas foliowy, potas, wapń i fosfor.
Składniki:
100% organiczna zielona herbata
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@