Skorupy jaj - naturalny suplement dla psów i kotów
Mączka ze skorupek jaj kurzych stanowi źródło doskonale przyswajalnego wapnia, a także magnezu, sodu, potasu oraz cynku i miedzi. Wapń jest głównym budulcem kości, szczególnie ważnym podczas intensywnego wzrostu młodego organizmu.
Skorupy jaj są naturalnym źródłem wapnia, który jest niezbędny do prawidłowego działania aparatu ruchu. Mączka otrzymywana po zmieleniu skorupek jaj kurzych stanowi podstawowy budulec kości i zębów. Im więcej wapnia zostanie wbudowanego w kości podczas wzrostu młodego organizmu, tym większą osiągną one tzw. szczytową masę kostną, która staje się bardziej stabilna i odporna na urazy. Wapń wpływa także na utrzymanie prawidłowych procesów przewodnictwa nerwowego oraz miarowej pracy serca jak również utrzymania siły skurczu mięśni szkieletowych. Skorupy jaj są niezbędnym suplementem do bilansowania poziomu fosforu występującego w mięsie w przypadku ograniczonego spożywania kości.
Skorupy jaj kurzych - zastosowanie w diecie psów i kotów:
- Naturalne źródło wapnia
- Ochrona kości i zębów
- Do bilansowania poziomu fosforu w diecie
Skład:
Składniki | 100 g |
---|---|
Białko | 4,3% |
Popiół surowy | 95% |
Wilgotność | 1% |
Wapń | 32,5 mg |
Magnez | 350 mg |
Sód | 118 mg |
Potas | 63,4 mg |
Cynk | 371 mcg |
Miedź | 312 mcg |
Fosfor | 107 mg |
Składniki:
Skorupy jaj kurzych.
Badania mikrobiologiczne: enterobacteriaceae<100j.t.k./g.
Salmonella: nieobecna
Składniki użyte w produktach RawDietLine są pochodzenia naturalnego.
Zastosowanie/24h:
- Psy i koty: indywidualnie w zależności od poziomu zawartości fosforu w pokarmie. Dawkowanie do surowego mięsa: chude mięso 3.5 miarki, tłuste mięso 3 miarki, podroby 3.5 miarki, żwacze 1 miarka /1 kg mięsa (b. k) Dokładną dawkę i czas stosowania powinien określić lekarz weterynarii.
Sposób podania: wymieszać z pokarmem. Przechowywać w oryginalnym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@