Korzeń maca, nazywany również trawą pieprzową lub peruwiańskim żeń-szeniem, pochodzi z Peru, gdzie uprawia się go od ponad 2000 lat. Maca to warzywo korzeniowe, które występuje naturalnie na wysokości około 3500 metrów n.p.m. pośród peruwiańskich Andów. Najbardziej cenioną jej częścią jest korzeń, przypominający rzodkiewkę i charakteryzujący się orzechowym smakiem. Maca stosowana jest od wieków przez rdzenne ludy Inków jako źródło pożywienia i cennych właściwości tej rośliny. W dzisiejszych czasach korzeń maca jest powszechnie stosowany jako suplement diety i jest eksportowany do wielu krajów na całym świecie. Jednak to w Peru korzeń maca jest nadal uważany za skarb narodowy i jest hołubiony przez mieszkańców Peru za swoje wyjątkowe właściwości i tradycyjne zastosowanie w zielarstwie ludowym.
Skład:
Wielkość opakowania: 90 kapsułek
Porcja jednorazowa: 1 kapsułka
Ilość porcji w opakowaniu: 90
Składniki | 1 kapsułka | RWS |
---|---|---|
Czarna maca - ekstrakt 10:1 | 430 mg | <> |
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia
Składniki:
Ekstrakt z korzenia czarnej odmiany maca (Lepidium meyenii) 10:1, kapsułka: celuloza roślinna.
Sposób użycia:
1 kapsułka raz dziennie.
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.
Informacja:
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać maksymalnej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Producent:
YANGO Sp. z o.o.
ul. Granitowa 3/14
02-681 Warszawa
Polska
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@