Dlaczego warto pić kakao?
Kakao to nic innego jak zmielone nasiona owoców kakaowca - drzewa występującego naturalnie w lasach równikowych Ameryki Południowej oraz Środkowej. Chociaż z kakao najczęściej spotykamy się w różnego rodzaju słodyczach, które zwykle z uwagi na wysoką zawartość cukru oraz konserwantów, nie jest uważane za zbyt zdrowe, samo w sobie oferuje szereg właściwości korzystnych dla organizmu.
Postaw na niskokaloryczny napój kakaowy, jeżeli:
- uwielbiasz smak kakao,
- masz niedobory magnezu,
- dokucza Ci zmęczenie,
- masz zły nastrój.
Właściwości:
- Bogate źródło substancji odżywczych - Pijąc kakao dostarczasz organizmowi m.in. tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas foliowy, wapń, żelazo oraz magnez. Kakao to również cenne źródło kwasów tłuszczowych, a także kofeiny.
- Cenne składniki - Picie kakao to nie tylko przyjemność, ale również łatwy sposób na dostarczanie do organizmu ważnych składników odżywczych, które wpływają na jego ogólną kondycję.
- Dietetyczna formuła - OstroVit Cocoa Fit nie zawiera cukru, dzięki czemu świetnie sprawdzi się u osób, które dbają o linię. Znajdujące się w nim słodziki zapewnią wspaniałe walory smakowe bez obawy o linię.
- Szybkie przygotowanie - Aby przygotować odżywczy napój z naturalnym kakao, wystarczy wsypać 3 miarki produktu do gorącej wody lub mleka i energicznie zamieszać. Po kilku sekundach napój jest gotowy do picia
Skład:
Wielkość opakowania: 500 g
Porcja jednorazowa: 20 g
Ilość porcji w opakowaniu: 25
Składniki | 20 g | RWS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 196 kJ/ 47 kcal | <> |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,3 g 0,8 g |
<> |
Węglowodany w tym cukry w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) |
11 g 3,8 g 6,6 g |
<> |
Błonnik | 1,6 g | <> |
Białko | 3,8 g | <> |
Sól | 0,09 g | <> |
Magnez | 75 mg | 20% |
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia
Składniki:
Mleko w proszku odtłuszczone, substancja słodząca: erytrytol; kakao 29%, węglan magnezu (magnez), naturalny aromat czekoladowy, substancja słodząca: sukraloza.
Sposób użycia:
Do 150 ml gorącej wody lub mleka (ok. 1/2 kubka) przy ciągłym i energicznym mieszaniu wsypać porcję 20 g proszku (3 miarki).
Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@