Kwas masłowy, znany również jako kwas butanowy, to organiczny związek chemiczny - krótkołańcuchowy, nasycony kwas tłuszczowy, który w ludzkim organizmie powstaje naturalnie podczas fermentacji niestrawionych węglowodanów. Do produkcji kwasu masłowego w ustroju człowieka przyczynia się głównie spożywanie skrobi opornej, choć istotne znaczenie mają również inne związki, takie jak inulina, laktoza czy poliole. Kwas masłowy można znaleźć również w pożywieniu - głównym źródłem związku jest świeże mleko, a także przetwory mleczne i kiszonki, jednak ilość składnika w pokarmie jest bardzo ograniczona.
Skład:
Wielkość opakowania: 90 kapsułek
Porcja jednorazowa: 1 kapsułka
Ilość porcji w opakowaniu: 90
Składniki | 1 kapsułka | RWS | 2 kapsułki | RWS |
---|---|---|---|---|
Maślan sodu w tym kwas masłowy (30%) |
600 mg 180 mg |
<> | 1200 mg 360 mg |
<> |
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia
Składniki:
Maślan sodu w postaci mikrokapsułek dojelitowych, otoczka mikrokapsułek (kwasy tłuszczowe - pochodzenie roślinne), otoczka kapsułki (substancja wypełniająca: hydroksypropylometyloceluloza).
Sposób użycia:
Spożywać 1 porcję (1 kapsułka) dwa razy dziennie, najlepiej podczas posiłku. Popijać wodą.
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.
Informacja:
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać maksymalnej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Producent:
OstroVit Sp. z o.o.
ul. Sitarska 16
18-300 Zambrów
Polska
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@