Maślan sodu - 71% kwasu masłowego
Maślan sodu, czyli sól sodowa kwasu masłowego, jest naturalną substancją produkowaną przez bakterie jelitowe żyjące w okrężnicy. Kwas masłowy jest podstawowym materiałem energetycznym dla nabłonka przewodu pokarmowego. Sól sodowa kwasu masłowego poddana została procesowi mikrootoczkowania, który zabezpiecza produkt przed przedwczesnym uwolnieniem i wchłanianiem substancji czynnej.
Skład:
Wielkość opakowania: 60 kapsułek
Porcja jednorazowa: 1 kapsułka
Ilość porcji w opakowaniu: 60
Składniki | 1 kapsułka | RWS | 2 kapsułki | RWS |
---|---|---|---|---|
Maślan sodu w tym kwas masłowy |
500 mg 355 mg |
<> | 1000 mg 710 mg |
<> |
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia
Składniki:
Mikrootoczkowany maślan sodu, standaryzowany na 71% kwasu masłowego, otoczka: skrobia preżelowana; kapsułka celulozowa: hydroksypropylometyloceluloza.
Sposób użycia:
Spożywać 1 kapsułkę dwa razy dziennie (rano i wieczorem) w trakcie posiłku. Popić wodą (250 ml). Zalecana porcja dzienna to 2 kapsułki. Zaleca się stosowanie przez okres co najmniej 3 miesięcy.
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.
Informacja:
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać maksymalnej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Producent:
Pharmovit Sp. z o.o.
ul. Kostrogaj 9D
09-400 Płock
Polska
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@