Sok z pokrzywy Zwyczajna Pokrzywa
Sok z pokrzywy Zwyczajna Pokrzywa
Pokrzywa zwyczajna jest rośliną występującą na całym obszarze Polski. Pokrzywa jest użytkowana na wiele sposobów – m.in. w lecznictwie, kosmetyce oraz w kuchni. Roślina ma długą tradycję zastosowań leczniczych.
W starożytności stosowana m.in. do tamowania krwotoków, uznawana za afrodyzjak, remedium na zatrucia i oparzenia.
Sok z pokrzywy zalecany był na wiele dolegliwości. Cenne właściwości pokrzywy docenił także Mikołaj Kopernik, który stosował ją na problemy z nerkami. Pokrzywa jest również wykorzystywana w pielęgnacji włosów.
Sok z pokrzywy ma kwaśny smak.
Sok znajduje się w opakowaniu typu bag-in-box z kranikiem pozwalającym na spożycie do 21 dni od otwarcia. Opakowanie jest wolne od BPA (BPA FREE).
Tabela wartości odżywczych:
Wielkość opakowania: 1500 ml
Wartość odżywcza: | 100 ml | 250 ml |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 49 kJ/ 12 kcal | 122,5 kJ/ 30 kcal |
Tłuszcz w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0,2 g 0 g |
0,5 g 0 g |
Węglowodany w tym cukry |
0,9 g 0,5 g |
2,3 g 1,3 g |
Białko | 1,5 g | 3,8 g |
Sól | 0 g | 0 g |
Składniki:
Sok tłoczony na zimno z pokrzyw 99,4% regulator kwasowości (kwas cytrynowy) 0,6%. Pasteryzowany.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze od 2 do 20°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 21 dni – kranik musi być zalany sokiem, aby powietrze nie dostało się do środka. W przypadku dostania się powietrza do worka sok należy spożyć w ciągu 24h. Sok może się rozwarstwić.
Producent:
SADVIT Sp. z o.o.
Magierowa Wola 16
05-660 Warka
Polska
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@