Nacomi Olej kokosowy nierafinowany - 100 ml

Nacomi
NAC238

Najwyższej jakości olej kokosowy niepodlegający procesowi rafinacji. Tłoczony na zimno przez niewielką, lokalną społeczność zajmującą się wytwarzaniem naturalnych surowców roślinnych. W odróżnieniu od rafinowanej wersji posiada przepiękny, kokosowy aromat oraz zawiera znacznie większą ilość składników odżywczych. Nierafinowany olej kokosowy stanowi cenne źródło witamin E i K oraz pierwiastków, takich jak wapń, żelazo i cynk.

Towar dostępny
19,59 zł
Brutto

Zamów teraz aby otrzymać w czwartek, 25.07

O produkcie

Olej kokosowy nierafinowanyy


WegańskiWegański

WegetariańskiWegetariański

Bez dodatkówBez dodatków

W skład oleju kokosowego w głównej mierze wchodzą nasycone kwasy tłuszczowe. Zawarte w nim kwasy laurynowy oraz kaprylowy działają antybakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybicznie. Ponadto kwas linolowy wpływa na nawilżenie skóry, odbudowę bariery lipidowej naskórka oraz redukuje nadmierne wydzielanie sebum.

Naturalna pielęgnacja całego ciała

Dzięki właściwościom kwasów tłuszczowych obecnych w oleju kokosowym znajduje on swoje zastosowanie w kosmetykach do skóry twarzy i całego ciała. Dostarcza potężną dawkę składników odżywczych, witamin i minerałów. Polecany zwłaszcza osobom o suchej i odwodnionej cerze. Aplikowany bezpośrednio na skórę intensywnie nawilża, odżywia oraz regeneruje nadmiernie przesuszone jej obszary. Poprawia też kondycję skóry trądzikowej, z wysypką czy grzybicą. Nawilża i natłuszcza zmienione chorobowo miejsca, dzięki czemu wspomaga walkę z łuszczycą, egzemą lub atopią. Ponadto łagodzi podrażnienia, ukąszenia owadów, zaczerwienienia czy stany zapalne.

Olej kokosowy to idealne uzupełnienie codziennej pielęgnacji i wieczornych rytuałów, dlatego często stanowi dodatek do kremów i balsamów, by wzbogacić ich skład. Jego uniwersalne właściwości sprawiają, że znajduje zastosowanie jako naturalna, wybielająca pasta do zębów, naturalny dezodorant lub krem do golenia. Można go również wykorzystać zamiast oliwki do masażu. Stosowany do masażu podczas ciąży zapobiega powstawaniu rozstępów.

Przeciwzmarszczkowe właściwości oleju kokosowego oraz zawarte w nim przeciwutleniacze sprawiają, że wielokrotnie stanowi składnik kremów anti-age. Olej kokosowy jest również doskonałym filtrem UV i stosowany jest jako zamiennik kremu z filtrem SPF 10. Wykorzystywany również do zmywania makijażu. Z racji, że jest delikatny i nie uczula, sprawdzi się pielęgnacji dzieci i niemowląt. Dzięki właściwościom antyseptycznym i antybakteryjnym przyspiesza gojenie trudno gojących się ran. Dzięki niemu nasze ciało będzie nie tylko zrelaksowane, ale też idealnie nawilżone, a skóra odżywiona.

Mocne i lśniące włosy

Dzięki swoim właściwościom oraz zawartości kwasów tłuszczowych, witamin i minerałów, olej kokosowy dogłębnie nawilża oraz odżywia suche i zniszczone włosy. Wnika w głąb struktury włosów, wzmacniając je od cebulek aż po same końce. Nakładany na przesuszone końcówki zapobiega ich rozdwajaniu. Ponadto wspomaga walkę z łupieżem i łuszczycą. Łagodzi stany zapalne i podrażnienia oraz wzmacnia mieszki włosowe, stymuluje ich wzrost i hamuje wypadanie.

Olejowanie włosów olejem kokosowym nada im większą objętość i uniesienie u nasady. Olej zabezpiecza włosy przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych takich jak promieniowanie UV, wiatr, czy mróz. Sprawi, że włosy staną się lśniące, odbudowane i dodatkowo chronione.

Zastosowanie:

Skóra sucha, mieszana, dojrzała, tłusta, trądzikowa. Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie. Olej kokosowy ma prawie nieograniczone zastosowanie. Jego właściwości doceniamy praktycznie w każdej dziedzinie życia.

  • Stosowany na włosy, ciało, ręce i stopy poprawi kondycję całego naszego organizmu.
  • Stosowany bezpośrednio z pojemniczka jako krem do twarzy – nawilży naszą skórę i pozwoli pozbyć się niedoskonałości i przebarwień.
  • Świetnie sprawdzi się jako olejek do kąpieli (kilka kropli roztopionego oleju kokosowego dodajemy do wody przed kąpielą).
  • Przy pielęgnacji włosów możemy stosować go jako regenerującą maskę do włosów. Sprawdzi się również przy popularnej ostatnio metodzie olejowania włosów. Olej wcieramy we włosy na sucho i pozostawiamy na kilka godzin. Po tym rytuale wszystko dokładnie zmywamy szamponem.
  • Możemy połączyć go z solą – wtedy stworzymy swój własny domowy peeling do ciała.
  • W codziennej pielęgnacji olej możemy stosować jako specyfik do demakijażu. Usunie on nawet wodoodporny tusz do rzęs.
  • By nawilżyć i ujędrnić ciało, a przy okazji pozbyć się cellulitu i rozstępów stosujmy olej kokosowy jak balsam do ciała – rano i wieczorem.
  • W zimie świetnie sprawdzi się jako ochronny krem do twarzy, a w lecie jako balsam do opalania lub łagodzący podrażnienia po kąpieli słonecznej.
  • Wcierany w skórki paznokci - zmiękczy je i nawilży.

Skład:

100% Cocos Nucifera Oil.

Olej kokosowy – zimnotłoczony, nierafinowany. Olej przy niższych temperaturach ma postać stałej, zbitej, białej pasty. Powyżej 23 Stopni zmienia postać na ciekłą. Wersja nierafinowana jest bogatsza w składniki odżywcze i pięknie pachnie kokosem. Olej kokosowy posiada bardzo duże ilości unikalnej kombinacji kwasów tłuszczowych oraz witaminy C.

Informacje podstawowe
Kraj pochodzenia
Polska
Konsystencja
Krem, Olej
Działanie
Nawilżające, Odżywiające, Przeciwzmarszczkowe, Regenerujące, Łagodzące, Przeciwgrzybiczne, Antyseptyczne, Antybakteryjne
Rodzaj cery
Każdy rodzaj, Sucha, Problematyczna, Trądzikowa
Nie zawiera
Barwników, Aromatów
Cechy specjalne
Wegetariański, Wegański, Zero Waste
Opakowanie
W słoiku
Objętość
100 ml
Opinie użytkowników (0)
Masz ten produkt?
Oceń Nacomi Olej kokosowy nierafinowany - 100 ml i pomóż innym w wyborze
Wyczyść filtry, aby zobaczyć wszystkie opinie

@CUSTOMER_NAME@

@VERIFY_PURCHASE@
☆☆☆☆☆ ★★★★★
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_TITLE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_IMAGES@
@COMMENT_VIDEOS@
Czy ta opinia była pomocna? Tak @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ Nie @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Zgłoś jako obraźliwe Napisz komentarz

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

Tak @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ Nie @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Zgłoś jako obraźliwe Odpowiedź

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

Tak @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ Nie @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Zgłoś jako obraźliwe Odpowiedź
Loading...