Lista produktów według marki Milzu

Milzu to łotewska firma rodzinna funkcjonująca od 2014 roku. Jej domeną jest produkcja zdrowych, bogatych w błonnik pokarmowy płatków pełnoziarnistych z naturalnych surowców z Łotwy. Misja Milzu to dostarczanie smacznej i zdrowej żywności dla całej rodziny, zarówno dzieci, jak i dorosłych. W ofercie firmy znajdziemy przede wszystkim produkty żytnie oraz owsiane. 

Płatki z mąki BIO na umysł, na zwinność, na zdrowie!

Do produkcji swoich płatków marka Milzu wykorzystuje przede wszystkim mąkę żytnią BIO, produkowaną w certyfikowanych gospodarstwach. Jest ona bogata w korzystne dla zdrowia substancje, takie jak błonnik i witaminy, które nie są dodawane sztucznie, lecz pozostają w ziarnach podczas procesu ich przetwarzania. W składach płatków Milzu nie znajdziemy żadnych środków barwiących, związków chemicznych typu E ani GMO. Produkty te są w pełni naturalne, wzbogacone dla smaku szczyptą soli, miodem lub BIO cukrem. Tylko tyle lub aż tyle wystarczy, aby wpłynąć pozytywnie na swój stan zdrowia i dobre samopoczucie. 

Dlaczego warto zamienić zwykłe płatki na płatki z BIO mąki żytniej i owsianej?

Tradycyjna mąka biała to w gruncie rzeczy jedynie puste kalorie. Zupełnie inne są mąki pełnoziarniste, zwłaszcza te pochodzące z certyfikowanych upraw, wolnych od jakichkolwiek związków chemicznych. Producenci tacy jak Milzu przetwarzają takie mąki w sposób, który pozwala zachować ich pełnię składników odżywczych. Mąka żytnia i owsiana dostarczają organizmowi przede wszystkim ogromnych ilości błonnika, który daje uczucie sytości i usprawnia procesy trawienne, a co za tym idzie przyspiesza usuwanie z organizmu toksyn. Dzięki temu nie tylko szybciej tracimy zbędne kilogramy, ale także czujemy się lekko i mamy znacznie lepszy nastrój. Mąki tego typu mają również niższy indeks glikemiczny, obniżają poziom cholesterolu we krwi i redukują ryzyko wystąpienia chorób układu sercowo-naczyniowego oraz cukrzycy typu II. 

Płatki to produkty spożywcze, z których nie powinni rezygnować ani dorośli, ani dzieci. Ważne jednak, aby były to artykuły pozbawione sztucznych dodatków chemicznych, za to bogate w naturalnie występujące minerały, witaminy i inne składniki odżywcze. Warto zatem zamienić tradycyjne słodkie płatki pełne pustych kalorii na pełnoziarniste płatki Milzu produkowane z mąki BIO, bogatej w błonnik i wiele cennych mikro i makro elementów. Artykuły tej łotewskiej marki to nie tylko doskonały skład, ale także pyszny smak, który zadowoli nawet najbardziej wymagających konsumentów. Wypróbuj płatki Milzu - idealne dla całej rodziny. 

 
Pokazano 1-18 z 18 pozycji
Produkt dodany do ulubionych