Błonnik pokarmowy wiąże nadmiary cholesterolu co przyczynia się do zmniejszania jego stężenia we krwi. Dodatkowo płatki zawierają witaminy z grupy B (B1, B2, B5, B6), które odpowiadają za regulacje przemian metabolicznych, uwalniane energii oraz regulowanie funkcjonowania układu nerwowego. Wysoka zawartość żelaza, fosforu, cynku i magnezu uzupełnia jadłospis w niezbędne minerały. Ponadto płatki zawierają w swoim składzie miód, które nadają niezwykły aromat i delikatną słodycz.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 250 g
Składniki | w 100 g | RWS w porcji |
Wartość energetyczna | 1508 kJ/ 360 kcal | 18% |
Tłuszcz | 1,4g | 2% |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,22 g | 0,4% |
Węglowodany | 76,6 g | 28% |
W tym cukry | 17,1 g | 6% |
Błonnik | 10 g | <> |
Białko | 6,6 g | 12% |
Sól | 0,6 g | 6% |
RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia.
Składniki:
Mąka (mąka żytnia, mąka owsiana), syrop cukrowy, cukier, miód, sól morska.
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@