Olej z wątroby dorsza Rosita Extra Virgin jest świeży, dziko złowiony i surowy. Spożycie łyżki płynu przypomina zjedzenie kawałka bogatej w składniki odżywcze, świeżej ryby. Oznacza to, że organizm rozpozna Rosita jako prawdziwe pożywienie, a nie przetworzony suplement. Ponadto witaminy zawarte w oleju z wątroby dorsza Rosita są rozpuszczalne w tłuszczach, co oznacza, że są przechowywane w tłuszczu i wykorzystywane w razie potrzeby.
Rosita EVCLO jest bogaty w:
- Kwasy tłuszczowe omega: Pełne spektrum kwasów tłuszczowych w tranie Rosita (w tym omega-3: EPA i DHA) redukuje stany zapalne i korzystnie wpływa na zachowanie zdrowia mózgu.
- Witamina A: Zawiera prawdziwą witaminę A w postaci retinolu, co oznacza, że organizm może ją łatwo wchłonąć i użyć (w przeciwieństwie do witaminy A występującej w roślinach jako beta-karoten). Witamina A bierze udział w pracy układu odpornościowego, widzeniu, rozmnażaniu i komunikacji komórkowej.
- Witamina D: Witamina A zawarta w oleju Rosita współpracuje również z witaminą D, która pomaga organizmowi wchłonąć wapń, aby wspierać zdrowie kości.
Skład:
Wielkość opakowania: 150 ml
Porcja jednorazowa: 5 ml (1 łyżeczka)
Ilość porcji w opakowaniu: 30
Składniki | 5 ml (1 łyżeczka) | RWS |
Wartość energetyczna | 1888 kJ/45 kcal | <> |
Tłuszcze w tym tłuszcze nasycone |
4,5 g 1 g |
<> |
Cholesterol | 20 mg | <> |
Witamina A | 1100 μg RE (3663 IU) | 138% |
Witamina D | 9 μg (360 IU) | 180% |
Omega-3s (trójglicerydy morskie) | 1293 mg | <> |
DHA (Kwas dokozaheksaenowy) | 605 mg | <> |
EPA (Kwas eikozapentaenowy) | 443 mg | <> |
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia
Składniki:
Dziki i surowy olej z pierwszego tłoczenia z wątroby dorsza.
Sposób użycia:
Dorośli: 1/2 do 1 łyżeczki dziennie.
Dzieci i osoby wrażliwe: 1 do 4 kropli dziennie.
Przed przyjęciem preferowanej dawki, należy wyjąć tran z lodówki i ustawić na blacie na dwie minuty. Następnie wstrząsnąć! Zabieg ten pozwoli na odpowiednie wymieszanie oleju oraz zapewni niezmienny smak tranu.
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Przechowywanie:
Olej należy zawsze przechowywać w lodówce. Nieotwarte butelki mogą być przechowywane w zamrażarce (-19°C), aby wydłużyć ich okres przydatności przez okres trzech lat od daty produkcji na opakowaniu. W lodówce fabrycznie zamknięty tran można przechowywać do roku (4°C). Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 miesięcy. Po schłodzeniu lub zamrożeniu tran może stać się gęsty i mętny, należy lekko wstrząsnąć przed użyciem. W miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Informacja:
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać maksymalnej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Producent:
Rosita Ratfishoil
Glein, N-8820 Denna
Norway
Podmiot odpowiedzialny:
NMM Sp. z o.o.
Bocheńska 3/17
31-061 Kraków
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@