Morwa biała [łac. Morus alba] to gatunek niewielkich drzew liściastych z rodziny morwowatych. Pochodzi z Chin, ale dzięki uprawom rozprzestrzeniła się na cały świat. Teraz można ją spotkać w stanie naturalnym w Afryce, Europie, Ameryce Północnej i Południowej oraz na wyspach Pacyfiku. Morwa biała zdobyła uznanie dzięki zawartości substancji, które obniżają poziom cukru we krwi i zmniejszają ryzyko rozwoju miażdżycy. Oprócz tego uważa się, że morwa ułatwia odchudzanie. Najbardziej pożądanym surowcem zielarskim jest liść morwy.
- Może działać wspomagająco w procesie odchudzania.
- Morwa jest polecana jest osobom borykającym się z podwyższonym poziomem cukru we krwi.
- Z uwagi na swoje właściwości zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy.
Skład:
Wielkość opakowania: 50 g
Porcja jednorazowa: 1,5 g
Ilość porcji w opakowaniu: 33
Składniki | 1,5 g | RWS |
Liść morwy białej (Morus alba) | 1,5 g | <> |
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia
Składniki:
Liść morwy białej (Morus alba) - 100%
Sposób użycia:
1 łyżeczkę (1,5 g) zalać szklanką (250 ml) gorącej wody, zaparzać pod przykryciem (15 minut), przecedzić. Pić 2 razy dziennie. Maksymalna porcja dzienna - 2 łyżeczki (3 g).
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.
Informacja:
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać maksymalnej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Producent:
Bartosz Domański
Łopiennik Dolny-Kolonia 1
22-351 Łopiennik Górny
Polska
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@