Przekąska jabłko - gruszka z owoców bez dodatku cukru
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 60 g
Składniki | w 100 g |
Wartość energetyczna | 583 kJ/ 137 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1 g 0,16 g |
Węglowodanyw tym: cukry* |
31,1 g 19,4 g |
Błonnik | 3,5 g |
Białko | 1 g |
Sól** | 0,02 g |
* zawiera naturalnie występujące cukry
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Jabłka 70%, gruszki 30%.
Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit ponadto zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyna, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Gruszki jako jeden z niewielu owoców zawierają w swoim składzie jod. Jod jest niezbędnym mikroelementem do produkcji hormonów tarczycy i prawidłowego jej funkcjonowania.
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@