Zestaw przekąsek bez dodatku cukru Bob Snail
Wegański
Wegetariański
Bez laktozy
Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez wypełniaczy
Przekąska jabłkowo-truskawkowa bez dodatku cukru - 14 g
Przekąska jabłkowo-truskawkowa składa się w 100% z jabłek i truskawek. Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit ponadto, jabłka zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyne, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 14 g
Składniki | w 100 g |
Wartość energetyczna | 900 kJ/ 212 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1,8 g 0,2 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
46,7 g 40 g |
Białko | 2,2 g |
Sól** | 0,0 g |
Błonnik | 3,8 g |
Składniki:
Jabłko 80%, truskawka 20%.
Przekąska jabłkowo-porzeczkowa bez dodatku cukru - 14 g
Przekąska jabłkowo-porzeczkowa składa się w 100% z jabłek i czarnej porzeczki.
Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit ponadto, jabłka zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetynę, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Owoce czarnej porzeczki charakteryzują się wysoką zawartością witaminy C, polifenoli, a zwłaszcza flawonoidów. Są to substancje o działaniu antyoksydacyjnym. Wymiatają one wolne rodniki tlenowe, które poprzez uszkodzenie błon komórkowych przyczyniają się do przedwczesnego starzenia się organizmu.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 14 g
Składniki | w 100 g |
Wartość energetyczna | 822 kJ/ 194 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1,4 g 0,2 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
42,7 g 39,6 g |
Białko | 2,6 g |
Sól** | 0,0 g |
Błonnik | 3,8 g |
* zawiera naturalnie występujące cukry
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Jabłko 80%, czarna porzeczka 20%.
Przekąska jabłkowo-malinowa bez dodatku cukru - 14 g
Przekąska jabłkowo-malinowa składa się w 100% z jabłek i malin. Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit i zapobiega nowotworom jelita grubego. Ponadto, jabłka zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyne, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Maliny są bogatym źródłem polifenoli, pośród których dominują: elagotaniny oraz antocyjany. Dodatkowo w swoim składzie zawierają kwasy organiczne w tym fenolowe oraz flawonole.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 14 g
Składniki | w 100 g |
Wartość energetyczna | 848 kJ/ 200 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1,7 g 0,2 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
43,5 g 40,1 g |
Białko | 2,8 g |
Sól** | 0,0 g |
Błonnik | 3,8 g |
* zawiera naturalnie występujące cukry
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Jabłko 80%, malina 20%.
Przekąska jabłkowo-gruszkowa bez dodatku cukru - 14 g
Przekąska jabłkowo-gruszkowa składa się w 100% z jabłek i gruszek. Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit i zapobiega nowotworom jelita grubego. Ponadto zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyna, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Gruszki jako jeden z niewielu owoców zawierają w swoim składzie jod. Jod jest niezbędnym mikroelementem do produkcji hormonów tarczycy i prawidłowego jej funkcjonowania.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 14 g
Składniki | w 100 g |
Wartość energetyczna | 945 kJ/ 223 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1,4 g 0,3 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
50,8 g 43,5 g |
Białko | 1,7 g |
Sól** | 0,0 g |
Błonnik | 3,8 g |
* zawiera naturalnie występujące cukry
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Gruszka 50%, jabłko 50%.
Przekąska jabłkowo-wiśniowa bez dodatku cukru - 14 g
Przekąska jabłkowo-wiśniowa składa się w 100% z jabłek i wiśni. Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit i zapobiega nowotworom jelita grubego. Ponadto, jabłka zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyne, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Wiśnie swój czerwony kolor zawdzięczają antocyjanom – barwnikom o właściwościach przeciwutleniających. Substancje te chronią organizm przed nowotworami poprzez usuwanie wolnych rodników tlenowych.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 14 g
Składniki | w 100 g |
Wartość energetyczna | 880 kJ/ 208 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1,8 g 0,3 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
46 g 42,9 g |
Białko | 2 g |
Sól** | 0,0 g |
Błonnik | 3,8 g |
* zawiera naturalnie występujące cukry
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Jabłko 80%, wiśnia 20%.
Przekąska gruszkowo-ananasowa bez dodatku cukru - 14 g
Przekąska jabłkowo-gruszkowa składa się w 100% z gruszki i ananasa. Gruszki jako jeden z niewielu owoców zawierają w swoim składzie jod. Jod jest niezbędnym mikroelementem do produkcji hormonów tarczycy i prawidłowego jej funkcjonowania.
W składzie owoców ananasa możemy znaleźć duża zawartość naturalnie występujących cukrów. Dodatkowo zawiera znaczące ilości witaminy C, B1 oraz A.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 14 g
Składniki | w 100 g |
Wartość energetyczna | 852 kJ/ 201 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1,06 g 0,2 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
46 g 38,3 g |
Białko | 1,9 g |
Sól** | 0,0 g |
Błonnik | 3,8 g |
* zawiera naturalnie występujące cukry
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Gruszka 80%, ananas 20%.
Przekąska jabłkowo-gruszkowo-borówkowa bez dodatku cukru - 14 g
Przekąska jabłkowo-gruszkowa składa się w 100% z jabłek, gruszek i borówki. Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit i zapobiega nowotworom jelita grubego. Ponadto zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyna, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Gruszki jako jeden z niewielu owoców zawierają w swoim składzie jod. Jod jest niezbędnym mikroelementem do produkcji hormonów tarczycy i prawidłowego jej funkcjonowania.
Borówki swój niebieski kolor zawdzięczają antocyjanom, barwnikom o działaniu antyoksydacyjnym. W swoim składzie zawierają kwasy organiczne, garniki, flawonoidy.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 14 g
Składniki | w 100 g |
Wartość energetyczna | 911 kJ/ 215 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1,8 g 0,2 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
47,4 g 40,7 g |
Białko | 1,9 g |
Sól** | 0,0 g |
Błonnik | 5,3 g |
* zawiera naturalnie występujące cukry
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Jabłko 50%, gruszka 30%, borówka amerykańska 20%.
Przekąska gruszka-mango bez dodatku cukru - 14 g
Gruszki jako jeden z niewielu owoców zawierają w swoim składzie jod. Jod jest niezbędnym mikroelementem do produkcji hormonów tarczycy i prawidłowego jej funkcjonowania.
Mango jest naturalnym źródłem przeciwutleniaczy takich jak: związki fenolowe, kwercetyna, antocyjaniny, kwas askorbinowy i β-karoten, które zmniejszają działanie wolnych rodników tlenowych. Mango jest bogate w błonnik pokarmowy usprawniający pracę jelit.
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 14 g
Składniki | w 100 g |
Wartość energetyczna | 931 kJ/ 219 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
1,3 g 0,3 g |
Węglowodany w tym: cukry |
49,8 g 42,2 g |
Białko | 2,1 g |
Sól | 0,0 g |
* zawiera naturalnie występujące cukry
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Gruszka 80%, mango 20%.
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@