Sól sodowa kwasu masłowego - Maślan sodu
Maślan sodu, czyli sól sodowa kwasu masłowego, jest istotnym składnikiem wspierającym zdrowie układu pokarmowego. Naturalnie wytwarzany przez korzystne bakterie jelitowe, kwas masłowy pełni kluczową rolę jako główne źródło energii dla komórek wyściółki jelit.
Dzięki zastosowaniu technologii mikrokapsulacji maślan sodu jest chroniony przed przedwczesnym uwolnieniem w żołądku, co zapewnia, że dotrze do właściwego miejsca – jelit, gdzie jego działanie jest najbardziej efektywne.
Skład:
Wielkość opakowania: 90 kapsułek
Porcja jednorazowa: 1 kapsułka
Ilość porcji w opakowaniu: 90
Składniki | 1 kapsułka | RWS |
---|---|---|
Maślan sodu mikrokapsułkowany w tym kwas masłowy |
866 mg 260 mg |
<> |
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia
Składniki:
Sól sodowa kwasu masłowego (maślan sodu) w postaci mikrokapsułek dojelitowych, żelatyna (otoczka kapsułki).
Sposób użycia:
1 kapsułka dwa razy dziennie, po posiłku.
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.
Informacja:
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać maksymalnej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Producent:
GLOE sp. z o.o.
ul. Dąbrowskiego 7
63-200 Jarocin
Polska
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@