OstroVit Spirulina w proszku - cenne uzupełnienie diety
Spirulina - zielono-niebieskie algi, porastające ciepłe wody jezior m.in. w Afryce, Ameryce Południowej czy Północnej. To związek o intensywnym smaku i zapachu, który uznawany jest za superfoods. Spirulina wyróżnia się wysoką zawartością białka - przyjmuje się, że zielono-niebieskie algi zawierają większe ilości protein niż wszystkie znane rośliny jadalne. Ponieważ białko stanowi ok. 60-70% suchej masy spiruliny, związek często określany jest mianem zielonego mięsa. Spirulina oprócz cennych aminokwasów, zawiera także witaminy, składniki mineralne i inne wartościowe związki, co sprawia, że chętnie wykorzystywana jest nie tylko jako element jadłospisu, ale również jako składnik suplementów diety.
Skład:
Wielkość opakowania: 250 g
Porcja jednorazowa: 2 g
Ilość porcji w opakowaniu: 125
Składniki | 2 g | RWS |
---|---|---|
Sproszkowane algi - spirulina | 2000 mg | <> |
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia
Składniki:
Sproszkowane algi - spirulina (Spirulina platensis (Gomont) Geitler).
Sposób użycia:
Spożywać 2 g (4 miarki) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można również dodawać do koktajli, jogurtów, soków.
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.
Informacja:
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać maksymalnej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Producent:
OstroVit Sp. z o.o.
ul. Sitarska 16
18-300 Zambrów
Polska
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@