Przekąska jabłkowo-śliwkowa z owoców bez dodatku cukru
Wartość odżywcza
Wielkość opakowania: 30 g
Składniki | w 100 g |
Wartość energetyczna | 555 kJ/ 131 kcal |
Tłuszcz w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone |
0,9 g 0,14 g |
Węglowodany w tym: cukry* |
29,5 g 16,7 g |
Białko | 1,1 g |
Sól** | 0,02 g |
Błonnik | 4 g |
* zawiera naturalnie występujące cukry
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki:
Jabłka 80%, śliwki 20%.
Przekąska jabłkowo-śliwkowa składa się w 100% z jabłek i śliwek. Jabłka są źródłem cennego błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Pobudza perystaltykę jelit ponadto zawierają w swoim składzie kwas ursolowy, składniki mineralne (potas, magnez, żelazo, krzem i wapń), kwercetyna, a w pestkach znajduje się witamina B17.
Śliwki suszone zawierają więcej witaminy A i błonnika niż świeże owoce. Owoce te zawierają 7,1 g błonnika pokarmowego na 100g i zgodnie z regulacjami Unii Europejskiej możemy mówić, iż są bogatym źródłem błonnika (100g produktu pokrywa blisko 30% wystarczającego spożycia (AI) na poziomie 25g/dobę).
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@