Natka pietruszki w kuchni
Dzięki temu, że smak pietruszki jest cierpki i aromatyczny, z delikatnym posmakiem goryczki, to przyprawa ta pasuje do niemal każdego dania. Suszona lub świeża pietruszka jest obowiązkowym dodatkiem każdego rosołu. Wspaniale współgra również z rybą, grzybami smażonymi na maśle i czosnkiem. Trzeba też, pamiętać, że pietruszka poza nadawaniem potrawom bogatego aromatu, ożywia je swoim bardzo intensywnym zielonym kolorem. Mimo, że nie dla każdego jest to oczywiste, to pietruszka jest chętnie używaną przyprawą w kuchni śródziemnomorskiej. Okazała się, ważnym składnikiem tak kultowych dań czy potraw, jak salsa verde, pesto czy sos aioli.
Natka pietruszki:
- Dzięki temu, że smak pietruszki jest cierpki i aromatyczny, z delikatnym posmakiem goryczki, to przyprawa ta pasuje do niemal każdego dania.
- Poza nadawaniem potrawom bogatego aromatu, ożywia je swoim bardzo intensywnym zielonym kolorem.
- Jest prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów. Łyżka stołowa zielonych listków pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę C.
Pietruszka – właściwości prozdrowotne
- Poprawia trawienie, przynosi ulgę przy gwałtownej fermentacji w układzie pokarmowym i ma właściwości odtruwające organizm.
- Natka pietruszki jest prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów. Łyżka stołowa zielonych listków pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę C.
- Wykazuje właściwości antyseptyczne oraz zapobiega infekcjom układu moczowego.
- Wywar z pietruszki zdobył popularność w medycynie naturalnej, dzięki swojemu wpływowi na pęcherz, prostatę i nerki.
Składniki:
Natka pietruszki suszona 100%
Przechowywanie:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci, chronić przed światłem, wilgocią i obcymi zapachami.
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@