Dlaczego spaghetti konjac?
Makaron Shirataki zwany również konjac to tradycyjny produkt kuchni azjatyckiej. Makaron powstaje z wody oraz mąki z rośliny o nazwie Amorphophallus konjac, w skrócie konjac. Surowiec wyróżnia się niską zawartością węglowodanów, tłuszczy oraz białka przy równocześnie wysokim poziomie drogocennego błonnika roślinnego o nazwie glukomannan. Makaron nie zawiera alergenów ani konserwantów.
OstroVit Diet Spaghetti Carrot Konjac Noodles to idealna, zdrowsza alternatywa dla klasycznego makaronu pszennego. Dzięki dodatkowi w postaci marchewki w proszku makaron wyróżnia się delikatnym słodkim smakiem oraz apetycznym żółtym kolorem. Makaron świetnie pochłania smak oraz aromat dodatków, dzięki czemu idealnie współgra z przeróżnymi składnikami.
- Idealny dla osób na diecie – 100 gramów naszego marchewkowego makaronu konjac ma zaledwie 21,5 kcal. To około 6 razy mniej niż 100 gramów ugotowanego pszennego spaghetti.
- Niskie IG – Makaron konjac nie zawiera cukru, a ilość znajdujących się w nim węglowodanów nie przekracza 3,8 grama na 100 gramów produktu. Wszystko to sprawia, że jego indeks glikemiczny jest niski. Makaron może być stosowany przez osoby pozostające na diecie z niskim IG.
- Wegański skład – Nasz niskokaloryczny makaron bazuje na mące konjac oraz marchewce w proszku. Nie zawiera substancji pochodzenia zwierzęcego, dlatego świetnie sprawdzi się w daniach oraz zupach wegańskich i wegetariańskich.
- Idealny do różnego rodzaju posiłków – Niewątpliwą zaletą makaronu konjac jest jego uniwersalny smak, który pasuje zarówno do zup, jak i klasycznych dań makaronowych. Konjac to idealny dodatek do dań azjatyckich. Może również pełnić funkcję niskokalorycznego odpowiednika włoskiej pasty.
Sposób użycia:
Makaron konjac jest niezwykle prosty w przygotowaniu, dlatego poradzi sobie z nim każdy amator gotowania. Po prostu odsącz nadmiar wody z opakowania, przepłucz makaron pod bieżącą wodą przez 2-3 minuty, a następnie dodaj go do zupy lub zmieszaj na patelni z ulubionym sosem i podsmaż.
Skład:
Woda, konjac w proszku 3 %, marchewka w proszku 1 %, substancja wiążąca: wodorotlenek wapnia.
Wartość odżywcza
Masa netto produktu: 400 g
Masa netto po odsączeniu: 250 g
Wartość odżywcza | 100 g |
Wartość energetyczna | 89,5 kJ/ 21,5 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,01 gg 0 g |
Węglowodany w tym cukry |
3,8 g 0 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | <0,1 g |
Sól | 0 g |
Informacja o podmiotach odpowiedzialnych
Kraj: PL
Ulica: Sitarska 16
Kod pocztowy: 18-300
Miasto: Zambrów
e-mail: office@ostrovit.com Telefon: 730110987
@CUSTOMER_NAME@
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@